Bibija Kerla: Imam prijedlog da mi ukinemo Kanton Sarajevo

Nakon što se vodila dvosatna rasprava, zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo usvojili su dnevni red, a potom je uslijedila pauza od 75 minuta.

Zastupnica Bibija Kerla, predložila je kao jednu od tačaka dnevnog reda da se ukine Kanton Sarajevo, što je predsjedavajući Elvedin Okerić ocijenio “neozbiljnim” da se stavi na glasanje, te uz odobrenje ostalih zastupnika, on nije uvršten na dnevni red.

“S obzirom da smo počeli s ukidanjem nekih ministarstva, da bismo oslobodili ove naše jadne građane, imam prijedlog da mi ukinemo Kanton Sarajevo i da time krenemo s napretkom u ovoj Bosni i Hercegovini”, kazala je Kerla.

Pored toga, Skupština Kantona Sarajevo usvojila je jednu tačku dnevnog reda, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo, sa 24 glasa i sedam protiv.

Nakon pauze od sat i 15 minuta SKS će raspravljati o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih i zamjenika predsjedavajućih članova stalnih radnih tijela Skupštine KS i Prijedlogu Zakona.

Zastupnik Elmedin Konaković zatražio je pauzu do 1:15 sati kako bi zastupnici ručali, ali i kako bi oni koji nisu imali priliku pročitali materijale.