Željko Komšić i Čedomir Jovanović danas u Mostaru pružili podršku Koaliciji za Mostar

Uoči predstojećih lokalnih izbora u Mostaru, član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić i predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović pružili su danas podršku “Koaliciji za Mostar”.

Komšić i Jovanović u Mostaru su razgovarali sa članovima i simpatizerima DF-a koji na izborima u Mostaru nastupa u okviru “Koalicije za Mostar”.

“Svim kandidatima “Koalicije za Mostar” želim sreću i uspjeh na ovim izborima, tu smo da im damo podršku, kao i kandidatu za gradonačelnika. Nadam se da je svima jasno zašto smo u ovom projektu, kakav je ulog trenutno u igri”, izjavio je Komšić na početku svog obraćanja na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, nakon 12 godina bez izbora, 12 godina ismijavanja demokratije, izigravanja volje Mostaraca, ljudi koji ovaj grad vole, građanke i građani imaju priliku da biraju novo Gradsko vijeće i gradonačelnika.

“Svako može naći dogovorima koji su postignuti vezani za Mostar i njegovo buduće uređenje. Mislim da je dogovor koji je postignut oko Mostara dobar, treba ga samo ispoštovati do kraja, jer građani zaslužuju da imaju predstavnike u organima vlasti od kojih će očekivati s pravom da rješavaju sve probleme”, dodao je Komšić.

Građanima Mostara poželio je svu sreću i uspjeh, te je poručio da sebi izaberu predstavnike vlasti kakve žele, napokon, i da ti predstavnici vlasti rade u njihovu korist.

“Jesu lokalni izbori, ali svi ste svjesni značaja Mostara za cijelu BiH, šta Mostar znači i u tim međuetničkim odnosima, pa čak i u ovoj priči odnosa prema prošlosti – bliskoj i daljoj, i šta može pogotovo da znači u budućnosti kao jedan pozitivan primjer” kazao je član Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

Nakon toga, medijima se obratio i Čedomir Jovanović, koji je rekao da se nadao da će do izbora u Mostaru doći i ranije.

“Dolazeći od Sarajeva preko Konjica i Jablanice čovjek zanijemi pred tom ljepotom. Onda odjednom vas tresne ta stvarnost u lice i shvatite da sve što je lijepo nema veze sa nama, a sve ono što je loše, to je posljedica nas i naših života. Sa tim čovjek ne može da se pomiri. Mostar je Bosna u malom, a od sreće Bosne zavisi i sreća moje Srbije” poručio je Jovanović.