Lučić primio odluku Disciplinske komisije NSBiH, dug Borca prema golmanu i dalje je isti

Dosta prašine se u bh. javnosti diglo nakon što je Nogometni savez BiH nedavno banjalučkom Borcu produžio rok za isplatu dugovanja svom bivšem golmanu Mladenu Lučiću.

Podsjećamo, zbog dugovanja od 36.700 KM prema Lučiću Borcu je prvobitno bilo upitno odigravanje utakmice sa Sarajevom, a potom je rok koji je bio određen do 5. decembra produžen na 21. istog mjeseca.

Također, iz Borca je ovaj iznos duga osporavan, ali je on ipak i dalje ostao isti.

Ovim pomjeranjem roka nije postignuto ništa, osim što je Borac dobio na vremenu da obezbijedi novce i isplati ih Lučiću.

Treba napomenuti da Lučić o tome uopšte nije bio obaviješten, a da svoj novac neće dobiti do prvobitno određenog datuma, obaviješten je tek danas.

Čak je Disciplinska komisija NSBIH, koja je zadužena za ovaj slučaj, prekoračila vlastita ovlaštenja poništavajući vlastitu odluku o ranije utvrđenom terminu za isplatu duga.

“Upravo je zaprimljena odluka da banjalučki Borac mora platiti svoje obaveze Mladenu Lučiću do 21.12.2020. godine, umjesto u skladu s prvobitnom odlukom do 5.12.2020. godine. A, podsjećanja radi, danas je 9.12.2020. i igrač je tek sada informisan da zapravo nije trebao biti plaćen prije četiri dana”, saopšteno je iz Sindikata, prenosi Sport Centar.