Ministar privrede u novoj Vladi KS bit će Adnan Delić

U sastavu nove vlade Kantona Sarajevo, novi ministar privrede će biti Adnan Delić, a vijest je potvrdio danas predsjednim Naroda i pravde, Elmedin Konaković

“Nama je pripao taj resor i Delić je dobio jednoglasnu podršku i on će biti ministar privrede”, rekao je Konaković za N1.

Iako je politički nepoznat i bez iskustva, Delić je bio kandidat na Lokalnim izborima za načelnika općine Novi Grad Sarajevo. Sa ukupnih 19.911 glasova, kandidat Četvorke je poražen od strane Semira Efendića koji je imao 21.000 glasova.

Kada je riječ o drugim imenima u Vladi KS Konaković je kazao da organi NIP-a zasjedaju, te da će od sutra početi intervjui sa ozbiljnim kandidatima. Pored toga, potvrdio je i nekoliko imena koja su se već mogla čuti proteklih dana, a kada je riječ o NIP-u potvrdio je povratak Admira Katice u Vladu.

Pitanje koje nije moglo izostati je bilo da li će Aljoša Čampara pristupiti NIP-u, na što je Konaković izjavio da iako je dobrodošao nisu o tome razgovarali.

“To je više pitanje za njega da li će u nastavku svoje političke karijere pretendirati na neku od lista to je do njega”, kazao je Konaković