Općina Stari Grad: Radni sastanak sa predstavnicima Vatrogasnog društva “Vratnik”

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić održao je radni sastanak sa rukovodstvom Vatrogasnog društva „Vratnik“ na kojem se sumirala vrlo teška godina opterećena pandemijom koronavirusa.

Pored načelnika Hadžibajrića, prisutna je bila i Lejla Dizdarević, po ovlaštenju pomoćnica načelnika za civilnu zaštitu, dok su u ime VD “Vratnik” sastanku prisustvovali predsjednik Muris Domić, te komandir vatrogasne grupe Neven Bratić.

Vatrogasno društvo “Vratnik” je od 2016. godine zajedno sa Policijskom stanicom Stari Grad, Domom zdravlja Stari Grad, i firmom Klico trans gradnja, odabrano za posebnu službu spašavanja i zaštite na koje Općina Stari Grad i Služba civilne zaštite može računati u slučaju prirodne i druge nesreće.

Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad

S obzirom da je u martu ove godine proglašeno stanje prirodne nesreće na području Federacije Bosne i Hercegovine usljed pojave i širenja korona virusa, VD “Vratnik” se u potpunosti stavilo na raspolaganje Štabu civilne zaštite Općine Stari Grad i njenom komadantu Ibrahimu Hadžibajriću. Pripadnici VD “Vratnik” su redovno vršili dezinfekciju i pranje ulica, sokaka, saobraćajnica, ali i asfaltiranih šetnica na području čitave općine Stari Grad, uključujući i popularna izletišta Čavljak, Barice i Trebević.

Načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, se zahvalio predsjedniku Domiću i komandiru Bratiću na svim uspješno izvedenim operacijama ove godine, ali i upozorio da je pred nama vrlo neizvjesna i vjerovatno jako teška 2021. godina sa finansijskog aspekta.

“I pored svih poteškoća, za iduću godinu nismo smanjili grant u iznosu od 40.000 KM za potrebe funkcionisanja Vatrogasnog društva ‘Vratnik’. Svi moramo biti svjesni teških vremena koje živimo i koje nas očekuju. Stoga moramo biti spremni na nekad vrlo bolna prilagođavanja i kompromise”, poručio je načelnik Hadžibajrić.