Rukometaši BiH na gostovanju kod Estonije pod imperativom pobjede

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Estoniji nastaviti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a izabranici Bilala Šumana u duelu koji se igra u Polvi imaju imperativ pobjede.

Naša najbolja selekcija nalazi se u grupi 2 sa Njemačkom, Austrijom i Estonijom.

Plasman na Evropsko prvenstvo izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije, dok će na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta i četiri od osam najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

Selektor Šuman će u Estoniji imati mnogo jači sastav u odnosu na duel s Njemačkom, a našu selekciju predstavljat će: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Mirko Herceg, Marin Vegar, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Dino Hamidović, Josip Perić, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Marko Panić, Ibrahim Haseljić, Vladimir Vranješ, Igor Mandić i Gafar Hadžiomerović.

“Ide sve svojim tokom, hvala Bogu svi su došli na okupljanje, nema povrijeđenih igrača, tako da smo spremni za ove dvije vrlo bitne utakmice za nas. Za nas tek kreću kvalifikacije protiv Estonije i to su nam dvije najvažnije utakmice, ako želimo da se uključimo za najbolje treće mjesto ili za prva dva mjesta i moramo biti dobro spremni za ove dvije utakmice”, rekao je Benjamin Burić uoči duela s Estoncima.

Duel se igra večeras u 18:30 sati.