Zemir Čaušević: Zbogom žohari, uz tebe smo Barba

“Nije važna lopta, nego razlog što je pratim“.

Sjećam se kad sam bio mali i gledao Barbareza, želio sam biti kao on. Želio sam ofarbati kosu u plavo, igrati za HSV i usrećivati narod u Bosni i Hercegovini.

Šta je današnjim klincima Džeko to je meni bio Sergej. Kad si se oprostio od reprezentacije bio sam jako tužan i ljut na tebe malo, jer sam mislio da više ne želiš da igraš. Mislio sam da ćeš igrati zauvijek, kako će sad reprezentacija bez Barbareza, pitao sam se.

Igrao je Barbarez kada niko nije htio, kada niko nije smio i kad niko nije volio reprezentaciju. Najveća greška koju je napravio je što je volio reprezentaciju više od ljudi koji imaju samo korist od nje. Ni sada kada smo u jako teškoj situaciji, kad nikome više nismo interesantni, kapiten je želio samo da pomogne.

Nije se nametao, nije vukao za rukave, dobio je poziv i na kraju je ponižen. Barbarez nema dovoljno trenerskog iskustva, ne Barbarez nije poslušan, to je problem.

Ja stajem uz kapitena, znam koliko voli ovu državu i znam šta je prošao zbog nje. Nisi sam u ovome!

Zbogom žohari! Uništite i ono malo što je ostalo od reprezentacije, uzmite ovom narodu i ono malo sreće kada repka igra, uzeli ste nam sve, evo vam i ovo.

Nisi ti kriv Barba, njima je smetao i veliki Ivica Osim, pa se poigraše sa njegovim imenom i smijeniše ga. Hvala ti u ime svih nas što si želio da sjedneš na možda najužareniju stolicu ikad, ali možda je bolje ovako.

Uprljao bi svoju čast, a i mi bi te pljuvali nakon dva poraza. Sanjaj Barba do nekih novih vremena, i piši nam često. Njima ne šalji ništa, ne zaslužuju ni razglednicu iz afričke zemlje Safari. Ne zaslužujemo Sergeja Barbareza.

Molim vas nemojte više da spominjete njegovo ime, ne blatite ono što je do sad postigao, vi imate svoje interese i pokazali ste šta želite.

Uvijek sam podržavao i poštovao selektora reprezentacije ali sad ne mogu, ne zbog čovjeka koji tu sjedi već zbog načina na koji je doveden. Zbog šamara Sergeju Barbarezu. Zbog toga što je od ove situacije napravljen cirkus.

Moj Reufe, djeca nam se odavno smiju, šuti budi poslušan, klimaj glavom i šuti, kad su ovo uradili jednom Sergeju Barbarezu, šta će tek nama.

Bojim se Barba da ćemo da budemo žestoko kažnjeni zbog ove nepravde prema tebi. Oprosti nam ako možeš, mi sebi nećemo nikad. Hvala ti što nisi prihvatio poziciju koju si ti nudili da šutiš.

Tvoje NE te učinilo još većom legendom!

Sergej Barbarez poslao poruku: Ne želim da se moje ime više povezuje sa NSBiH