Igrališta u općini Centar se svakodnevno uređuju i obnavljaju

Kako bi građanima, a posebno mladima, obezbijedila što ugodniji životni ambijent, Općina Centar ulaže značajna finansijska sredstva u izgradnju, obnovu i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta, saopćeno je iz ove općine.

Javna ustanova “Centar za sport i rekreaciju”, čiji je osnivač i finansijer Općina Centar, na osnovu odluke Općinskog vijeća je u obavezi, između ostalog, i da održava 22 ciciban igrališta.

Uposlenici ove ustanove redovnom kontrolom i obilascima prate stanje igrališta, svakodnevno čiste smeće, održavaju mobilijar, a dolaskom proljeća pažnja će biti posvećena i hortikulturnom uređenju.

“Mi smo svakodnevno na terenu. Svakoga dana obilazimo sva igrališta kao i park Betanija. U narednom periodu planirana je potpuna rekonstrukcija ciciban igrališta u ulicama Dalmatinska i Čobanija”, pojasnio je Suad Jusić iz Javne ustanove “Centar za sport i rekreaciju”.

Nažalost, uređene javne površine nerijetko su izložene devastiranju i uništavanju, a česte su i pojave otuđivanja dijelova parkovskog mobilijara.

Iz JU “Centar za sport i rekreaciju” upućuju apel svim građanima da se odgovorno i savjesno odnose prema uređenim javnim površinama na kojima najveći dio vremena provode najmlađi stanovnici.