Inicijativa za Srebrenicu će bojkotovati ponovljene izbore u ovom gradu

Probosanski blok u Srebrenici bojkotovat će ponovljene izbore u ovom gradu, koji bi se trebali održati 21. februara, obzirom da je CIK donio nepravednu i nepotpunu odluku o poništavanju glasova samo s redovnih biračkih mjesta.

Ovu informaciju je potvrdio i Alija Tabaković u razgovoru za televiziju N1, te kazao kako će Inicijativa za Srebrenicu bojkotovati izbore u ovom bh. gradu.

Iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” kažu da su nezadovoljni što Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine i Sud BiH nisu poništili i rezultate izbora putem pošte za Srebrenicu.

Tabaković je rekao da će konačnu odluku o tome donijeti za dva dana.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ranije je donijela odluku o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, održanih 15. novembra 2020.

CIK BiH donio je odluku o poništavanju izbora u Izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta (26 redovnih i dva biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu iz drugih osnovnih izbornih jedinica – Živinice i Gradačac).