Načelnik Mandić razgovarao sa predstavnicima Doma zdravlja

Vršilac dužnosti generalne direktorice JU “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” Amela Kečo i direktorica Organizacione jedinice “Dom zdravlja Centar” Sabina Serdarević boravile su danas u zvaničnoj posjeti Općini Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.

Na sastanku je između ostalog razgovarano o budućoj saradnji, realizaciji zajedničkih projekata, otvaranju ambulanti porodične medicine Šip i Pionirska dolina, te nastavku podrške Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar Domu zdravlja Vrazova.

Direktorica Kečo izrazila je veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću što su ovoj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganje stavili dva službena vozila, te dva vozača koji prevoze uzorke sa punktova za testiranje na analizu, ali i medicinske timove na terenu.

“Ova pomoć nam je zaista dobrodošla u svakodnevnom radu. Vjerujemo da će Općine Centar koja kontinuirano pomaže Dom zdravlja pomoći i pri kupovini neophodne medicinske opreme i pomagala, ali i u organizovanju prevoza teško pokretnih pacijenata. Ja se nadam da ćemo uspješno sarađivati i da ćemo na terenu zajednički rješavati sve probleme”, kazala je Kečo.

Načelnik Mandić posebno je izrazio zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na energiji koju ulažu u vrijeme pandemije, saopćeno je iz općine Centar.

“U uslovima pandemije postajemo svjesni dodatnog značaja i važnosti jačanja zdravstvenog sistema. Općina Centar će učiniti dodatni napor i iznaći sredstva da bi se ambulanta na Šipu što prije stavila u funkciju, jer je vrijeme pandemije pokazalo da ulaganje u zdravstveni sistem postaje nulti prioritet, jednako važan kao i druge egzistencijalne potrebe. Stojimo na raspolaganju Domu zdravlja u potpunosti i budite sigurni da ćemo sve pristigle zahtjeve kada je u pitanju pomoć zdravstvenim ustanovama rješavati urgentno”, izjavio je Mandić.