Problemi Liverpoola se nastavljaju, Fulham odnio tri boda sa Anfielda

Nogometaši Liverpoola doživjeli su šesti vezani poraz na svom Anfield stadionu, a ovaj put cijeli plijen je odnio Fulham koji je rezultatom 1:0 slavio u meču 28. kola.

Fulham je odlično otvorio meč i već u prvih deset minuta su imali prilike da postignu pogodak. Do kraja prvog poluvremena Fulham je imao još dvije dobre prilike, a do zasluženog vodstva stižu u 45. minuti kada je nakon jedne odbijene lopte Lemina matirao Alissona i svom timu donio prednost. Na odmor se otišlo rezultatom 0:1 za Fulham.

U nastavaku je Liverpool je igrao puno bolje, Kloppovi igrači svim silama napadali su prema golu Fulhama, ali su se gosti još bolje branili i do kraja meča uspjeli sačuvati svoju mrežu i na kraju su osvojili izuzetno važna tri boda.

Ovo je za Liverpool šesti vezani poraz na njihovom Anfieldu, a ranije od Liverpoola su bolji bili Burnley, Brighton, Manchester City, Everton i Chelsea, što im je najgori niz u historiji kluba.

Nakon ovog poraza Liverpool se nalazi na sedmoj poziciji u Premiershipu sa 43 osvojena boda, četiri manje od Chelseaja koji je na četvrtom mjestu s utakmicom manje.