Stari Grad/ U toku je sanacija oštećenja na lokalnim saobraćajnicama

U toku je popravka najoštećenijih kolovoznih oštećenja u Starom Gradu.

Sanacija se radi na lokalnim nekategorisanim ulicama koje nisu obuhvaćene projektom sanacije i asfaltiranja u toku ove godine, a oštećene su usljed velike frekvencije saobraćaja.

Sanacija oštećenja je redovna godišnja aktivnost koja se realizuje putemSlužbe za investicije i komunalne poslove:

“Počeli smo sanaciju oštećenja na saobraćajnicama u mjesnim zajednicama Logavina, Baščaršija i Medrese, a projektom su obuhvaćene i ostale starogradske mjesne zajednice”, potvrdili su u nadležnoj Službi i najavili skori nastavak radova u mjesnoj zajednici Vratnik.

Do sada je urađena sanacija oštećenja u tri ulice i to: Hrgića, Safvet-bega Bašagića i Nerkesijina. Radovi u ulici Josipa Štadlera urađeni su samo u jednom dijelu jer se nije moglo pristupiti svim oštećenjima zbog parkiranih vozila, a saniran je i dio ulice na Baščaršiji kod tramvajske stanice.

Danas se radi sanacija oštećenja u ulici Ticina, a narednih dana planirane su ulice: Koturova, Bentbaša, Obala Isa-bega Ishakovića, Grličića bedo i Kiseljačka.

Iz Službe pojašnjavaju da se radovi izvode prema spiskovima prioriteta koje su sačinili sekretari mjesnih zajednica uvidom u stanje na terenu.

Radove izvodi firma OXA iz Sarajeva, saopćili su iz općine Stari Grad.