Pripreme Zmajica za EP počinju 9. maja, zakazane četiri prijateljske utakmice

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije BiH za nastup na Evropskom prvenstvu (od 17. do 27. juna) počet će okupljanjem igračica u Sarajevu, zakazanim za 9. maj.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici Košarkaškog saveza BiH, dan kasnije bit će obavljen sistematski pregled ekipe, a zatim će se članovi stručnog štaba i reprezentativke zaputiti na Vlašić, gdje će trenirati 12 dana.

Prve dvije prijateljske utakmice na pripremama naša selekcija će odigrati protiv reprezentacije Hrvatske u Poreču 29. i 30. maja. Planirani su i mečevi protiv Crne Gore u Podgorici 5. i 6. juna, s tim da je otvorena mogućnost ugovaranja još jednog ili dva pripremna susreta.

Završni dio priprema naše Zmajice odradit će u Tuzli nakon povratka iz crnogorske prijestolnice, odakle će 13. juna s tamošnjeg aerodroma otputovati za Francusku.

Podsjetimo, ženska reprezentacija BiH na Eurobasketu će biti u grupi C sa Turskom, Belgijom i Slovenijom. Utakmice prve faze EP naš nacionalni tim igrat će u Strazburu od 17. do 20. juna, piše Sport Centar.