Slišković debitovao remijem, Željezničar i dalje bez pobjede

Nogometaši Radnika i Željezničara podijelili su bodove u okviru 26. kola m:tel Premijer lige, a konačan rezultat je glasio 1:1.

Na klupi Željezničara debitovao je novi trener Blaž Slišković, a Plavi nisu uspjeli da ubilježe pobjedu, pa se sada niz bez pobjede povisio na broj devet.

Prvo poluvrijeme proteklo je ravnopravnoj igri prvi je zaprijetio Radnik, Vušurović je u 14. minuti šutirao sa nekih 20tak metara, a Erić je to uhvatio. Ipak Željezničar dolazi do vodstva Zec je iskosa šutirao golman Bilobrk je odbranio, ali odbijena lopta dolazi do Štilića koji je vrlo preciznim udarcem pospremio loptu u mrežu za vodstvo Plavih od 1:0.

Plavi su poslije pogotka igrali jako disciplinovano i kontrolisali su igru na terenu, te su na odmor otišli minimalnom prednošću.

U nastavku je prvi prijetio Radnik. U 51. minuti Jelić je šutirao iskosa s lijeve strane, ali lopta je prošla pored stative Erića. Radnik dolazi do poravnanja u 59. minuti. Vušurović je ubacio, Erić je vrlo slabo boksovao loptu koju je iz blizine Popara poslao u mrežu za 1:1.

Do kraja po jedna ozbiljna situacija na obje strane. Najbolju šansu Željezničar je propustio u 84. minuti. Milićević je prizemno ubacio, a Lendrić na petercu nije uspio najbolje zahvatiti loptu. Na drugoj strani Jelić je nakon kornera u 88. minuti ostao sam na desetak metara, ali je neometan glavom šutirao preko gola.

Remijem više odgovara Radniku koji se grčevito bori za opstanak, dok je Željezničar izgleda sve dalje od plasmana u Evropu.