Zrinjski rutinski bez ikakvih problema savladao Olimpik

U okviru 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zrinjski je na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase savladao Olimpik rezultatom 0:3.

Zrinjski je od početka utakmice bio opasniji rival, Magdić je već u petoj minuti šutirao pored gola iz veće udaljenosti. Nedugo nakon toga i na drugoj strani upućen je dalekometni udarac, a Hasanović je poslao loptu malo preko gola.

Zrinjski dolazi u prednost u osmoj minuti susreta, Filipović je fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca.

Olimpik je pokušao izjednačiti već u 11. minuti, Čurjurić je uputio sjajan udarac ali pogodio je stativu. Vukovi su imali još jednu veliku šansu u 25. minuti, no udarac Osmanovića zaustavio je Varvodić.

Petrović je u 37. minuti morao iz igre izvaditi Farisa Handžića zbog povrede.  Do kraja poluvremena, nije bilo promjene rezultata.

Zrinjski je u 46. minuti gre došao do drugog gola, a strijelac je bio Magdić. Olimpik je pokušao da se vrati u igru odigrali su odličnu akciju u 58. minuti, ali na kraju je Lekanić iz dobre situacije poslao loptu pored gola, a nedugo nakon toga glavom je šutirao u Varvodića.

Za razliku od prvog dijela, u drugom je viđeno mnogo manje uzbuđenja. Do kraja utakmice Olimpik je pokušavao doći do gola, međutim Vukovi su bili bezopasni u završnici, a nakon jedne kontre u prvoj minuti sudijske nadoknade Ivančić je pogodio za konačnih 0:3.

Zrinjski se ovom pobjedom uključio u direktnu borbu za titulu.