Mladost i Radnik remizirali, Sloboda savladala Olimpik

Mladost i Radnik su se danas u Doboju kod Kaknja sastali u meču 29. kola Premijer lige BiH, a utakmica je završena bez golova 0:0, u drugom susretu Sloboda je savladala Olimpik rezultatom 2:0.

Mladost je u Doboju kod Kaknja odigrala utakmicu bez golova. Nakon nešto mirnijeg početka utakmice prvu šansu je imao Dedić u 15. minuti kada je Bilobrk sjajno odbranio, a novu veliku šansu domaći tim je imao u 34. minuti kada je Hirošev udarac izblokirao Šubert.

U drugom poluvremenu je tempo igre je još dodatno pao, a prvu šansu bilježimo tek u 73. minuti kada je Bilobrk odbranio udarac Hiroša, a Mladost je opet zaprijetila u 83. minuti kada je opet sjajni Bilobrk odbranio udarac Dedića

Na kraju nije bilo pogodaka, a Mladost je ovim bodom ugrozila borbu za opstanak u nastavku sezone jer ih do kraja prvenstva očekuju dueli protiv Olimpika, Sarajeva, Širokog Brijega i Veleža.

U drugom meču Sloboda je došla do veoma značajne pobjede nad Olimpikom. Tuzlaci su mnogo bolje otvorili susret, a pogodak postižu već u 13. minuti. Predragović je odlično centrirao, a na pravom mjestu u petercu gostiju bio je stoper Emir Jusić, koji glavom šalje loptu u mrežu Vukova.Tempo igre je malo spao, bilo je nekoliko poluprilika na obje strane, ali veća uzbuđenja su izostala.

U drugom poluvremenu tempo igre je još više opao. Igrači Olimpika nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti Goluboviću.

Tek pred sami kraj meča utakmica je oživjela, dvije sjajne prilike za Olimpik imao je Karić. Ali ipak, do novog pogotka došla je domaća ekipa, nakon sjajne kontre Mišković je matirao Hadžića za konačnih 2:0.

Sloboda je tako ostvarila pobjedu kojom je praktično eliminisala sve dileme u vezi opstanka, s obzirom da sada ima čak 12 bodova više od predzadnje Krupe. Ekipu Olimpika, očekuju četiri kola neizvjesnosti do kraja sezone.