Informacija o radovima na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će biti izvođeni u 19 sarajevskih ulica.

To su: Dejzina Bikića, Trg solidarnosti, Betanija kod stadiona Koševo, Patriotske lige, Koševo, Bolnička, Obhodža, Okrugla, Radnička, Hladivode, Muhameda ef. Pandže, Mahmuta Bušatlije čikma, Kobilja glava, Donji Hotonj, Porodice Foht, Ferida Srnje, Tvornička, Osik i Dolina mira.

Okončanje radova očekujemo u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Bunica, Halid bega Hrasnice, Bakija sokak, Trg ZAVNOBiH-a, Berkuša mala i Čeljigovići.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Put Famosa, Adema Buće, Branilaca Sarajeva, a ručno čišćenje slivnika vršit će se u ulicama Čumurija, Tekija čikma, Branilaca Sarajeva.

Ručno čišćenje šahtova vršit će se u ulici Bakija sokaka, a čišćenje šahta i snimanje kanala u ulici Vrbaska. Crpanje septičke jame vršit će se na lokalitetu Bačići, a crpanje taložnika u Osiku.