Foto: https://igokea.rs/

Košarkaški klub Igokea se oglasio: Nećemo biti izbačeni iz lige, Čolan mora ići

Košarkaški klub Igokea izdao je saopćenjem za javnost u kojem su jasno poručili da neće biti izbačeni iz Prvenstva BiH i da će koristiti sva pravna sredstva u borbi da ne budu izbačeni.

Komesar Košarkaškog saveza BiH Nadir Koredžija izbacio je Igokeu, Sparse i Borac iz Banje Luke iz Prvenstva BiH zato što se nisu pojavili na završnom Final Four turniru prošlog vikenda u Širokom Brijegu.

Svi klubovi su također kažnjeni sa 3.000 KM, a titula je potvrđena Širokom Brijegu.

Nastavlja se serija apsurda vezanih za KS BIH. Godinama se borimo sa odsustvom smisla i osjećaja za takmičenja, klubove, igrače od strane čelnih ljudi saveza.

Sjetimo se da Igokea jedne sezone nije igrala takmičenje, pa smo prošle godine do posljednjeg uslovljavani da igramo tri takmičenja, što je nečuveno u sportskom svijetu! Sve je to zasluga generalnog sekratara Amera Čolana, koji treba da je servis klubovima, a on je čovjek koji ruši sve. Zato će morati da ode sa funkcije koju sada obavlja.

Borac, Sparsi i Igokea neće biti izbačeni iz lige. Sva pravna sredstva ćemo iskoristiti i izborit ćemo se za to. To je sve što treba reći o današnjoj pompeznoj vijesti i do sada neviđenoj odluci komesara takmičenja.

Ovo je vrijeme kada će KS BIH da doživi promjene koje se već dugo odlažu, a to je valjana registracija saveza, usklađena sa zakonima. Odlučivanje u skladu sa tim, a to je da KS RS ima 50 posto učešća i odlučivanja.

Kad se to završi, onda možemo dalje raditi što se košarke tiče“, poručili su iz Igokee.

KS BiH je ostavio mogućnost žalbe klubova na odluku, pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti šta će se od svega na kraju desiti.