Naša stranka pohrlila da “pokupi” poene na Lani Pudar, ali šta je sa Jovanom Lekićem

Mostarska plivačica Lana Pudar osvojila je tri medalje na jučer završenom juniorskom Evropskom prvenstvu, a uspjeh je veći kada se zna da praktično nema osnovni uslov za treniranje – adekvatan bazen u Mostaru.

Političari iz Sarajeva, tačnije Naše stranke pohrlili su da pokupne političke poene na mladoj plivačici, pa je tako  Anja Margetić, olimpijka u plivanju i dogradonačelnica Sarajeva iz Naše stranke, najavila nastavak Lanine karijere u Sarajevu.

Pohvalila je i svoje stranačke kolege, predsjedavajućeg Roberta Plešea i vijećnika Ahmeda Kosovca, ali i načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića jer su osigurali općinski stan u ovoj općini za našu šampionku.

Lana Pudar će trenirati i u Sarajevu, na bazenu Otoka osigurana dva dnevna termina

Odavno se politika miješa u sport, a sportisti obzirom da nemaju drugu opciju pristaju na njihovu igru. Možda i nije sve u političkim poenima, ali da nije ovdje bi prvenstveno naglasak bio na Gradu Sarajevo i Općini Novo Sarajevo bez miješanja stranačkih kolega.

Međutim, zaboravili su još jednu jako bitnu stvar, a to je da je i Jovan Lekić za našu zemlju napravio sjajan rezultat na Europskom prvenstvu. Lekić je samim plasmanom u polufinale prvenstva oborio naš državni rekord discipline 200 metara ostvarivši vrijeme 1:49.28. Zatim se plasirao i u finale gdje je ostvario bronzanu medalju. Osim toga, ranije je osvojio i dva srebra.

Njega danas Naša stranka i drugi političari ne spominju…

Pitanje je da li Jovan Lekić treba da zaboravi karijeru obzirom da njemu Grad Sarajevo, ali niti Općina Novo Sarajevo, niti dogradonačelnica Margetić, niti Kosovac, niti Pleše nisu osigurali uslove za treniranje u Sarajevu. Da li je Lekićev rezultat koji je postigao nebitan za nas, da li treba da traži prilike van naše zemlje, da li ćemo mu išta ponuditi ili nije dovoljno vrijedan da se skupe poeni za narednu kampanju?