Idućih dana odmaramo od vrućina uz kišu i oblake

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a kiša je registrovana u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini je preovladavalo sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Ivan-sedlo 15; Bjelašnica i Jajce 17; Gradačac i Tuzla 19; Bihać, Bijeljina, Sanski Most, Sokolac i Zenica 20; Banja Luka, Bugojno, Doboj i Sarajevo 21; Drvar 23; Prijedor 24; Livno 25; Grude 29; Mostar i Neum 30°C.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Grmljavina je moguća u Hercegovini. Prestanak padavina se očekuje u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C.

U Sarajevu će biti oblačno sa kišom prije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C, a najviša dnevna oko 18°C.

U četvrtak će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno sa mogućim lokalnim pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C.

U petak nas u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa pljuskovima, dok će u Hercegovini uglavnom biti umjereno oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje od 25 do 29°C.