Danas skoro 30 ulica u Sarajevu bez vode

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 12 ulica, saopćio je KJKP ViK.

To su: Safvet-bega Bašagića, Čobanija, Smaila Šikala, Rakovička cesta, Čekaluša, Braće Begić, Himzarina, Panjina kula, Alberta Fortisa, Adema Buće, Avde Palića i Briješće brdo.

Okončanje radova očekivano je u poslijepodnevnim satima.

Također, u sklopu projekta EBRD-a, za danas su planirani radovi na uvezivanju dijelova novopoloženog distributivnog cjevovoda DN 400 mm i DN 100 mm u ulici Mustafe Behmena i Velešići.

Radovi će se izvoditi istovremeno na četiri lokacije u pomenutim ulicama.

Početak izvođenja radova planiran je od 09:00, a u sklopu planiranih aktivnosti, doći će do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih ulica: Isaka Samokovlije, Muhameda ef. Pandže, Hasana Bibera, Ćamila Sijarića, Ruđera Boškovića, Humska, Reisa Fehima Spahe, Muhameda Ridžanovića, Orašačka, Krivajska, Ivanjska, Drinska, Pofalićka, Fra Matije Divkovića, Skopljanska, Orlovačka i Zahira Panjete. Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u večernjim satima.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Jukićeva, lokalitet Bačevo, Maria Mikulića, Antuna Hangija, Bravadžiluk, a u trećoj smjeni čišćenje kanala vršit će se u ulici Safeta Zajke.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika izvodiće se u ulici Kolodvorska.

Ručno čišćenje bazena planirano je da se vrši u ulicama Mjedenica i Ramića banja, a ručno čišćenje šahtova u ulici Bravadžiluk, te crpanje separatora u Bolničkoj CUM.