Foto/ Srđan Mandić objavio fotografije iz FIS-a i optužio SDA za stanje, oni mu ekspresno odgovorili

“Osam mjeseci je bivši načelnik Ajnadžić i njegova SDA ekipa na svaki mogući način opstruisala imenovanje nove uprave JU CSR. Sada je jasno i zašto”, reagovao je Facebooku načelnik općine Centar Srđan Mandić uz objavu fotografija sarajevskog FIS-a.

Ovako danas izgleda kultni sarajevski FIS. Ovako SDA upravlja javnim institucijama. Sram vas bilo! Trebaće vremena i novca da popravimo sve što su oni unakazili. Ali, znamo kako i znamo zbog koga. Idemo dalje, jako i hrabro”, dodao je Mandić u postu na Facebooku.

Iz Stranke demokratske akcije ekspresno su mu odgovorili.

Općinski odbor SDA Centar Sarajevo pozvala je načelnika Općine Centar da “prestane slikati komunalne radnike i počne raditi svoj posao“.

U saopćenju za medije ističu kako “podržavaju stav načelnika Općine Centar Srđana Mandića da se, kako je kazao, ne poistovjećuje i ne dovodi u isti ravan sa SDA”.

Načelnik kojem je u punih osam mjeseci mandata najveće dostignuće kupovina osam oksimetara i zabrana gradnje hidrocentrala na Koševskom potoku se definitivno ne može poistovjećivati i dovoditi u istu ravan sa SDA, pa čak ni sa bilo kojim drugim načelnikom u Bosni i Hercegovini. Da se Mandić definitivno ne može dovoditi u istu ravan sa ostalim načelnicima, a naročito onim iz SDA, potvrđuje činjenica da, uprkos budžetu od 50 miliona KM, on ne uspijeva servisirati čak ni osnovne potrebe građana. Jedine potrebe koje Mandić zadovoljava, pored vlastitih, su potrebe njegovih stranačkih kolega i koalicionih partnera, čemu su Sarajlije, a nažalost i brojni turisti, imali priliku svjedočiti nakon postavljanja sramnog i nakaradnog objekta u vlasništvu kandidata Naše stranke u centru Sarajeva”, navodi se u saopćenju.

Naglašavaju da “njegovi posljednji napadi na SDA u vezi sa sarajevskim FIS-om pokazuju stepen njegovog neznanja jer su FIS-om 25 godina upravljali upravo današnji Mandićevi koalicioni partneri a ne SDA”.

Još jednom pozivamo Mandića da prestane sa slikanjem redovnih aktivnosti kantonalnih komunalnih preduzeća, što sigurno nije u opisu njegovog posla i nije ono zbog čega ga građani plaćaju, da prestane da se bavi SDA-om koja uopšte nije na vlasti u Općini Centar, te da konačno počne raditi svoj posao”, zaključuju iz SDA Centar Sarajevo.