Pripremite kišobrane, sutra nas očekuju pljuskovi

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati su iznosile (°C): Bjelašnica 9, Ivan-sedlo i Sokolac 18, Bugojno, Livno i Prijedor 21, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 22, Bihać, Drvar i Tuzla 23, Banja Luka, Brčko i Gradačac 24, Grude i Zenica 25, Neum i Trebinje 26, Mostar 27 stupnjeva.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Od jutarnjih sati padavine se očekuju u Bosni, a od sredine dana prema poslijepodnevnim satima i u Hercegovini. Na jugu zemlje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu zemlje od 21 do 25 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna temperatura oko 17 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U petak u Bosni prije podne umjereno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje od 21 do 25 stupnjeva.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stupnja.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Tokom dana, postupno naoblačenje koje u večernjim satima će uvjetovati i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 27 stupnjeva.