Danas privremeno zatvoreno Vilsonovo šetalište zbog humanitarne trke

Ministarstvo saobraćaja KS dalo je odobrenje Lions klubu Sarajevo – Olimpijski grad za privremenu izmjenu režima saobraćaja na trasi kretanja učesnika humanitarno-rekreativne trke građana, pod nazivom “Koje je boje srce moje“ danas u terminu od 17:00 do 18:30 sati, radi provođenja mjera osiguranja događaja.

Trka počinje na Vilsonovo šetalište kod broja 10, te se odvija preko mostova Topal Osman paše i mosta Suade i Olge, a završava se na lokalitetu početka trke.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od obustave pješačkog, biciklističkog i motornog saobraćaja na trasi kretanja učesnika događaja za sve, osim za zvanice, te vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila.

Izmjena režima saobraćaja ne ometa redovno odvijanje motornog saobraćaja s obzirom da je saobraćajnica Vilsonovo šetalište u vrijeme održavanja trke zatvorena za motorni saobraćaj.

Također ulica Aleja lipa je pješačka ulica, a preko mostova Topal Osman paše i most Suade i Olge učesnici manifestacije kretat će se pješačkim površinama.