Davor Dragičević nakon tri godine azila u Austriji stigao u Sarajevo: Ovome mora doći kraj!

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, danas je stigao u Sarajevo nakon što mu Austrija nije produžila azil.

Osim članova grupe Pravda za Davida, Dragičevića su dočekali advokat Ifet Feraget i Muriz Memić.

Prvo u ime sina moga Davida, hvala svima. Hvala dijaspori koja me je tri godine hranila i čuvala, hvala Ifetu i grupi Pravda za Davida. Vratio sam se po pravdu za Davida, Dženana i po pravdu za sve”, istaknuo je Dragičević kroz suze.

Rekao je da se vratio iz Austrije jači nego ikad, i psihički i fizički.

Boravak tamo mi je pomagao. Nikad neću odustati. Priključite nam se, ovome mora doći kraj. Ovo što rade, Memiću i svima nama, graniči sa modernim fašizmom, neće nam pomoći zapad, ni EU, moramo sami naći snagu. Ako može vrhunski pravnik da rizikuje život šest godina u slučaju Memić i četiri u mom slučaju i sve ostalo, red je da svi ostali izađu iz zone komfora”, rekao je.

Kazao je da očekuje djela i sastanak u Tužilaštvu BiH. Feraget je dodao da se to očekuje sutra.

Moj život je ugrožen. Nek govore da sam četnik, balija i vehabija, ja sam otac Davida. Ova dva slučaja se moraju dovest do kraja. Što god Muriz Memić uradi biću uz njega do kraja”, istaknuo je Dragičević.

On se obratio i ministru MUP RS Draganu Lukaču:

Gospodine Lukaču, samo zločinac kao što si ti i ostali može u centru Banja Luke da mi uzme dušu i maltretira i na kraju, budite svjesni, da je moj David sa namjerom ubijen“, kazao je Dragičević.