Krizni štab odredio pravila za ulazak navijača na Bilino Polje, pročitajte šta morate imati ukoliko planirate gledati utakmicu uživo

Nogometni savez BiH danas je objavio informacije o prodaji ulaznica za kvalifikacione utakmice BiH – Finska (13. 11. od 15:00 sati) i BiH – Ukrajina (16. 11. od 20:45 sati).

Cijene karata su 20 KM (tribina zapad), 15 KM (istok), 10 KM (jug i sjever), od 4. novembra karte će se za obje utakmice moći kupiti i pojedinačno, a nedavno je Krizni štab Ministarstvu zdravstva ZDK donio odluku o prisustvu gledalaca uz obavezu poštivanja higijensko-epidemioloških mjera propisanih odlukom.

Na stadion Bilino Polje moći će ući samo oni gledatelji koji imaju negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati ili potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Savez se obavezao da osigura sljedeće epidemiološke mjere:

– Prilikom ulaska i izlaska gledatelja sa stadiona potrebno je osigurati organizovan ulazak uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera kao što su nošenje maske i držanje razmaka, a za to će biti zaduženi redari;

– Svi prisutni gledatelji na tribinama moraju pravilno nositi maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite.

Susret BiH – Finska na programu je 13. novembra od 15,00 sati, dok se utakmica BiH – Ukrajina igra 16. novembra od 21:00 sati.

Našoj reprezentaciji šest bodova garantuje drugo mjesto i plasman u baraž, dok nam odgovara i pobjeda nad Finskom te remi protiv Ukrajine.