Navijači obilježili godišnjicu ubistva Vedrana Puljića

Prošlo je 12 godina od ubistva 24-godišnjeg Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo koji je 4. oktobra 2009. godine smrtno stradao u navijačkim neredima u Širokom Brijegu pred prvenstvenu utakmicu Široki Brijeg – Sarajevo.

Delegacija FK Sarajevo, ali i navijači Bordo tima, kao i FK Željezničar, danas su položili cvijeće na grob Vedrana Puljića.

Klub je izdao i saopštenje u kojem naglašavaju da ni danas njegov ubica nije pronađen.

Prije dvanaest godina, u dešavanjima ispred stadiona “Pecara” u Širokom Brijegu ubijen je naš navijač, a danas, poslije toliko vremena, njegov ubica još uvijek nije doveden pred lice pravde. Također, nisu ni procesuirane osobe, koje su ranile još šest naših navijača.

Fudbalski klub Sarajevo još jednom poziva organe pravde Bosne i Hercegovine da urade sve što je u njihovoj nadležnosti i mogućnosti da pravda stigne ubicu Vedrana Puljića. Naš klub, nikada neće zaboraviti šta se desilo u Širokom Brijegu i ime ‘Vedrana Puljića’ zauvijek će ostati u našim srcima” naglasili su iz bordom tima.

Oglasio se i Igor Puljić, brat ubijenog Vedrana, koji čeka pravdu dugih 12 godina, ali sve izgleda kao da je neće ni dočekati.

Ne znam više ni šta da napišem, valjda to sa vremenom tako, imam osjećaj da ce doći godišnjica i da ću napisati datum i da je to sve što ću imati reći. Nemam te a trazim te, u ljudima, damarima, postupcima i sve te teže nalazim, valjda i to ide sa vremenom“, napisao je Puljić.

Oglasio se Igor Puljić o 12 godišnjici pogibije brata Vedrana Puljića