Tuzla City s četiri gola na Grbavici izbacio Željezničar iz Kupa BiH

Tuzla City se revanširao fudbalerima Željezničara za nedavni prvenstveni poraz i eliminisao Plave iz Kupa BiH.

Gosti su na Grbavici vodili sa 0:2 već nakon devet minuta. Mišić je u sedmoj minuti meča osmine finala sjajnim udarcem pogodio prečku, na odbijenu loptu natrčao je Džafić i bez problema zatresao mrežu domaćih.

Dvije minute kasnije Mišić se upisao u strijelce. Odlično je vezista Tuzla Cityja reagovao na ubačaj Mehidića i udvostručio prednost svog tima.

Željezničar skoro ništa nije napravio do 19. minute, kada su Plavi postigli pogodak. Loptu je ispucao golman Muftić skoro do protivničkog šesnaesterca, Bojo utrčao iz drugog plana pored neoprezne odbrane Tuzla Cityja i postigao gol.

Potom su izabranici Tomislava Ivković kreirali nekoliko prilika koje nisu uspjeli realizirati. Uslijedila je kazna na drugoj strani.

Mirzad Mehanović je jedan “odbijanac” pospremio iza leđa Muftića u 34. minuti i ponovo vratio prednost od dva gola pulenima Husrefa Musemića.

Već na startu drugog poluvremena Tuzla City je povećao vodstvo. Ponovo je na djelu tandem Mehidić – Mišić, lijevi bek centrira, vezista na pravom mjestu i to je 1:4.

Domaćini se ipak nisu predavali, jer je u 55. minuti Bojo smanjio na 2:4.

Uslijedilo još nekoliko dobrih šansi za Željezničar, ali Zec i Bojo ih nisu iskoristili već su pucali tik pored gola ekipe iz Simin Hana. Potom su i gosti uzvratili, ali nekoliko puta je sjajno intervenisao Muftić.

Rezultat se tako nije mijenjao, ostalo je 2:4 za prolazak Tuzla Cityja u četvrtfinale Kupa BiH, prenosi Sport Centar.