Veliki dio Sarajeva danas bez vode, normalizacija u večernjim satima

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 26 ulica.

To su: Magistrala, Bosanskih gazija, X brdske brigade, Firdus begova, Hošin brijeg, Safeta Isovića, Adema Buće, Ugorsko, Blagovac, Nikole Šopa, Hifzi Bjelevca, Blažujski drum, Velika aleja, Brdo džamija, 21. mart, Humska, Novopazarska, Mustafe Behmena, Mjedenica, Terzibašina, Nadmejdan, Tale Ličanina, Za beglukom, Hadžiabdinica, Save Skarića i Antuna Hangija.

Normalizacij a u vodosnabdijevanju očekujemo u poslijepodnevnim satima po okončanju radova.

Također, u sklopu Projekta EBRD-a, od 9:00 sati planirani su radovi na izgradnji šahta i ugradnji mjerne opreme u ulici Azize Šaćirbegović.

U sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama: Milana Preloga, Hrasnička, Hamida Hadžibegića i Antuna Branka Šimića. Do poremećaja u vodosnabdijevanju (pada pritiska) doći će u ulicama: Džamijska, Zvornička, Porodice Ribar, Trg heroja, Topal Osman Paše, Kemala Kapetanovića, Hasana Brkića, Behdžeta Mutevelića, Vilsonovo šetalište, Envera Šehovića, Aleja lipa, Kolodvorska, Paromlinska, Džavida Haverića, Zmaja od Bosne, Marka Marulića, Alojza Benca, Hamdije Čemerlića, Grbavička, Zagrebačka, Put života (kampus UNSA), Franje Račkog i Koste Hermana.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se u večernjim satima po okončanju radova.

Iz KJKP ViK mole potrošače za razumijevanje.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Omladinska, Braće Kršo, Uglješe Uzelca, Vinka Šamarlića, Omera Stupca i Avde Jabučice.

Mašinsko čišćenje slivnika vršit će se u ulicama Rajlovačka, Zmaja od Bosne i Bulevar Meše Selimovića.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulici Igmanska, sapiranje prokopa u ulici Omladinska, a pročepljenje digestora na Butilama.