Danas veliki dio Sarajeva bez vodosnabdijevanja

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 13 ulica.

To su: Olovska, Rogatička, Izeta Delića, Mandrina, Nedžada Mušića, Kakrinjski put, Barska, Toka, Balibegovica, Huremuša, Hrvatin, Nova Baruthana i Avde Palića.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Također, veliki dio Sarajeva ostat će bez vodosnabdijevanja danas zbog nastavka radova u okviru projekta EBRD-a.

U sklopu ovog projekta od 9:00 sati počeli su radovi na izgradnji šahta i ugradnji mjerne opreme u ulici Cicin han.

U sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama: Mrakuša, Porodice Foht, Debelo brdo, Vranjače, Trebevićka, Vefika Karabdića, Dr. Jusufa Tanovića, Soukbunar, Pećina, Urijan Dedina, Nurudina Gackića, Put Mladih Muslimana, Nevesinjska, Gabrijele Moreno Lokatelli, Borak i Tekija.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je u večernjim satima po okončanju radova.

Iz KJKP ViK mole potrošače za razumijevanje.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Hifzi Bjelevca, Mehe Porobića, Jahiela Fincija, Slatina i Armije RBiH.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Zvornička i Butmirska cesta, a ručno čišćenje slivnika u ulici Za Beglukom.

Crpanje i sapiranje bazena vršit će se u ulici Hamdije Čemerlića, crpanje septičkih jama u ulicama Stanjevac i Hendekuša, a crpanje taložnika na Butilama.