Foto/ U Dječijoj kući otvorena izložba radova na temu “Naslikaj kulturu BiH”

U prostorijama “Dječije kuće” na Grbavici u okviru projekta “Naslikaj kulturu BiH“ otvorena je izložba 26 radova mladih stipendista, autora radova Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” koji su različitim tehnikama ispoljili kreativnost i slikali radove na temu kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog projekta jeste usvajanje novih i unapređenje postojećih vještina pri umjetničkom stvaralaštvu, te produbljivanja znanja o kulturnom nasljeđu Bosne i Hercegovine kod mladih.

U prethodna dva i po mjeseca stipendisti su izrađivali svoja umjetnička djela, a izložba predstavlja završnu aktivnost u okviru projekta.

Prikupljena sredstva od prodaje radova namijenjena su za stipendiranje jednog djeteta koje želi da se ostvari u sektoru umjetnosti.

Radovi će biti izloženi do 25. novembra ove godine nakon čega će izložba biti preseljena u prostorije Udruženja u ulici Dobojska broj 4.

Projekat “Naslikaj kulturu BiH“ je podržan od strane Općine Novo Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.