Općina Novi Grad nastavila podržavati JU “Gerontološki centar Sarajevo”

Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine će pružiti podršku JU ”Gerontološki centar Sarajevo” sredstvima u iznosu od 10.000 KM.

Ovim sredstvima kroz dugogodišnju saradnju, Općina Novi Grad pomaže “Gerontološki centar Sarajevo” pri realizaciji njihovih potreba, a sa ciljem da se starijim osobama, korisnicima Centra, osiguraju što bolji uslovi za boravak.

Mersiha Krajina, vršiteljica dužnosti direktorice JU ”Gerontološkog centra Sarajevo” iskazala je zahvalnost na dosadašnjoj saradnji sa Općinom Novi Grad, istakavši kako ova Općina ima razumijevanja prema potrebama njihovih korisnika, osobama treće životne dobi.

Razmišljali smo šta je najpotrebnije, prvenstveno smo planirali nabavku sterilirizatora za potrebe naše ambulante doma, zatim PVC stolarije, jer je dotrajala“, kazala je Krajina.

Pomoćnik općinskog načelnika Službe za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo, Tajib Delalić istakao je da Općina Novi Grad niz godina pomaže JU ”Gerontološki centar Sarajevo”, koji se nalazi na području općine Novi Grad.

Ova lokalna zajednica prepoznala je potrebu za pomoć u finansiranju nekih njihovih aktivnosti. Potpisali smo ugovor na 10.000 KM. Kada sam bio u posjeti vidio sam sam da je stolarija dotrajala i da treba obnovu. Kao što pomažemo djecu i omladinu, imamo obavezu pomagati i osobe starije životne dobi koje su u stanju potrebe“, rekao je Delalić.