Foto: YIHR

Prostorije YIHR u centru Beograda išarane grafitima podrške Ratku Mladiću

Prostorije Inicijative mladih za ljudska prava u centru Beograda u noći između srijede i četvrtka su išarane grafitima podrške Ratku Mladiću.ž

Kako kažu to se desilo nakon čišćenja murala.

U noći između srijede i četvrtka, nakon završetka umivanja spomenika Ratku Mladiću u Njegoševoj, nekoliko mladića je ostavilo ove poruke na kancelariji Inicijative mladih za ljudska prava u samom centru Beograda“, navela je Inicijativa mladih na Twitteru.

Oni su objavili i fotografiju prostorija na kojima je crnim sprejom ispisano “Ratko Mladić srpski heroj“, “Ratko Mladić junak“, uz znak “keltski krst“.

Inicijativa mladih za ljudska prava bila je najavila za utorak akciju skidanja murala sa likom Ratka Mladića u Njegoševoj ulici, u centru Beograda, ali je policija zabranila taj skup.

U utorak popodne policija je uhapsila aktivistkinju Aidu Ćorović i umjetnicu Jelenu Jaćimović koje su bacile kokošja jaja na mural posvećen Mladiću.

U srijedu je visoki funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Đorđo Žujović polio mural bijelim krečom, preko Mladićevog lica.

Poslije toga je grupa nepoznatih mlađih ljudi oprala kreč sa murala.