Sutra će mladi poduzetnici saditi voće u gradskom parku Betanija

Mladi poduzetnici koji su dobili podršku kroz “EU4Business“ projekat, predstavnici Evropske unije u BiH, Međunarodne organizacije rada (ILO) i Općine Centar, sutra će u gradskom parku Betanija, započeti sa sadnjom voća.

To je simboličan čin poduzetničkog doprinosa široj društvenoj zajednici u oporavku privrede od pandemije kao i poboljšanju kvalitete zraka u Sarajevu.

Rezultati rada Centra za izvrsnost u poduzetništvu, koji pruža dugoročnu podršku poduzetnicima u pokretanju biznisa i kreiranju radnih mjesta kao i centralni događaj će započeti u 12 sati na uzlazu u park Betanija, preko puta stadiona na Koševu.

Ovom prilikom će se, u navedenom terminu, prisutnima obratiti Stefano Ellero iz Delegacije EU u BiH, Srđan Mandić, načelnik Općine Centar Sarajevo, Lejla Tanović, koordinatorica Međunarodne organizacija rada (ILO), kao i Haris Sijarić, projekt menadžer Lokalnog partnerstva Centar Sarajevo.

Projekat “EU4Business“ potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj u BiH.

Program je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura).

Projekat zajedno provode Njemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ), Međunarodna organizacija rada (ILO), i Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP) od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.