Radovi na vodovodnoj mreži: Veliki dio Sarajeva danas duži vremenski period bez vode

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 18 ulica.

To su: Ragiba Džinde, Senada Čolića, Avde Hodžića, Sepetarevac, Mehmeda Šakira Kurtčehajića, Dajanli Ibrahim Bega, Safeta Hadžića, Stari drum, Pavla Lukača, Teočačka, Rafaela Gaona, Emira Šabanije, Osik, Sastavci, Kobilja glava (Bušća), Gornji Hotonj, Tešanjska i Braće Begić.

Podsjećamo, i u sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD-a, za danas, 24.11.2021. godine, od 09:00 sati planiran je nastavak radova na zamjeni hidromašinske opreme u PS “Alipašin most“.

Izvođač radova je Unioninvest d.d. Sarajevo.

Zbog navedenog, doći će do poremećaja (pada pritiska) u vodosnabdijevanju u slijedećim naseljima: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, te ulicama. Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Armije BiH, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova, ali nije jasno saopćeno koji je to vremenski period.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala na lokalitetima Butmir, Kobilja glava i Trnovo, a ispitivanje kanala na Bjelašnici.

Crpanje septičke jame vršit će se na Trebeviću, crpanje separatora na Kromolju, ručno čišćenje bazena u ulici Mjedenica, a crpanje, pročepljenje i sapiranje vršit će se u ulici Reljevska.