U normalnoj državi Vlada bi danas pala, a premijer kojem se sudi davno bi podnio ostavku

Od jutros, tačnije od 11 sati, traju protesti nezadovoljnih rudara. 

Protesti nezadovoljnih osoba koje održavaju Federaciju u životu, donose ogromne novce i bez kojih ne bi mi mogli živjeti.

Svako jutro svaka od ovih osoba koje danas protestuju ustaje i zna da rizikuje život samim odlaskom na posao, da zaradi koru hljeba.

Te osobe koje rizikuju živote jutro će dočekati na temperaturi koja graniči s nulom.

Zbog manjih stvari u velikim državama ministri i premijeri su podnosili ostavke. Zateturao se ulicom jer je nakon radnog vremena popio koje piće više i svjestan da mora biti primjer građanima podnosi ostavku.

U našoj državi osim što se premijeru sudi za aferu epskih razmjera, rudari koji drže ekonomiju protestuju ispred zgrade Vlade.

Niti jednog trenutka niko od članova Vlade na čelu s Fadilom Novalićem, pa ni SBB-ov ministar Nermin Džindić, nisu ponudili ostavku.

Barem ljudski, cijeli region pa i svijet je vidio scenu kada rudari okreću leđa ministru. Da li taj ministar ima dovoljno srama da sutra ode na svoj posao?

Mislite li da bi to prošlo u nekoj velikoj državi, velikoj ekonomskoj sili?

Oči svijeta uprte su danas u našu državu i naše rudare, a ti isti feudalci iz naše Vlade sutra će voditi razgovore koji bi trebali nešto da nam donesu?

Možda je najlakše pobjeći od problema, ali ste problema previše navalili na našu domovinu, pa bi možda ostavka i bila najlegitimnija odluka koju vam niko ne bi zamjerio. Da li imate dovoljno svijesti za to?