Amerikanci ponudili Cvijanović da izbaci Dodika i preuzme SNSD?

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik nazvao je pričama za “medijsko zabavljanje” navode pojedinih medija da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić želi da ga ukloni sa političke scene preko bivšeg američkog zvaničnika Richarda Grenella.

Za njega kaže da je “neki tip poznat od ranije”.

Kao Grenell će nešto? On nije u admistraciji SAD-a. To je neki tip poznat odranije, bio je u Trumpovoj administraciji. Šta se sve lagalo prije tri mjeseca po medijima o meni, pa to više niko ne spominje”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je kazao da ga je predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović, poslije nadavne posjete SAD-u, obavijestila da joj je u određenim američkim političkim krugovima ponuđeno da izbaci njega i preuzme da vodi SNSD.

Čim je došla, ona me odmah obavijestila da su joj neki rekli kako bi bilo dobro da izbaci Dodika i preuzme SNSD. Ona je ustala i rekla im ‘vidite li vi da sam ja ozbiljna žena, što pričate gluposti’. Nemam na tu temu ništa posebno da kažem”, izjavio je Milorad Dodik.

Dodik se u Istočnom Sarajevu obratio novinarima poslije sastanka članova Predsjedništva BiH sa specijalnim izaslanikom američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom i zamjenikom direktora Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), zaduženim za Zapadnu Evropu, Tursku i Veliku Britaniju Markom Makovecom.

Naveo je da taj sastanak nije dao neki poseban rezultat, ali da je bio prilika da se razjasne neka opšta pitanja.