Predstavljena web platforma i mobilna aplikacija za volontiranje učenika “Trebalsta.ba“

Povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, kojeg je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine, službeno je promovisana i u javnost puštena web-platforma “Trebalsta.ba“ sa pratećim mobilnim aplikacijama.

Trebalsta.ba je platforma pokrenuta od strane Bosna Bank International d.d. Sarajevo u partnerstvu sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, a u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba, organizacijom Dobro.ba, te kompanijom Ping d.o.o. Sarajevo sredinom 2021. godine.

Od početka školske 2021/22 godine, na web platformi https://Trebalsta.ba registrovano je 196 učenika-volontera iz skoro svih srednjih škola Kantona Sarajevo, a broj učenika iz dana u dan raste.

Učenici su na preko 20 realizovanih projekata od avgusta do danas proveli 491 volonterski sat.

Učenici se mogu registrovati za volontiranje putem web platforme i prijavljivati na aktivne projekte partnerskih organizacija i udruženja, a svakog mjeseca na platformi se odaju priznanja najaktivnijim volonterima.

Zainteresovana udruženja i organizacije se također mogu prijaviti putem web platforme i kandidovati svoje projekte na kojima im od pomoći mogu biti učenici srednjih škola Kantona Sarajevo.