SPREMITE SE/ U ponedjeljak opet veliki dio Sarajeva duži vremenski period bez vode

U sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD-a, za ponedjeljak je planiran nastavak radova na zamjeni hidromašinske opreme u PS “Alipašin most“.

Izvođač radova je Unioninvest d.d. Sarajevo.

Radovi su planirani da počnu u 9 sati ujutru.

Zbog navedenog, doći će do poremećaja (pada pritiska) u vodosnabdijevanju u velikom broju naselja i ulica.

Naselja koja će biti obuhvaćena prekidom vodosnabdijevanja su: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići.

Također i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Armije BiH-a, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska će doći do prekida u vodosnabdijevanju.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova.

Podsjećamo, ovo je četvrti nastavak radova na zamjeni hidromašinske opreme u PS “Alipašin most”, gdje ista naselja i ulice trpe. Ipak, rezultat će da vrijedi i bit će kvalitetnija usluga.

Radovi su počeli 15. novembra kada su ova naselja i ulice bile gotovo 24 sata bez vode, zatim i 24. novembra, pa i 2. decembra.

Samo u slučaju prve faze radova, 15. novembra, vodosnabdijevanje je trajalo skoro cijeli dan, dok su za druga dva puta trajali nešto kraće.