Forum mladih SDP BiH: Bisere Turković dokaz da SDA uvijek može gore, da li je iko iz SDA pročitao nešto od Alije?

Forum mladih SDP BiH posljednje izjave ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković smatra uvredom inteligencije svih građana.

Dodaju i da su izjave otvoreno ponižavanje, te da je Turković svojim izjavama potvrdila da SDA uvijek može gore.

Forum mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine posljednje izjave ministrice Turković o “razmaženim“ ljudima Bosne i Hercegovine ne smatra nespretnom izjavom, nego drskim i bezobzirnim, ali iskrenim mišljenjem Bisere Turković o građanima naše države.

Kazali su i da Bisera Turković, baš poput još jednog SDA portparola Fadila Novalića, govori ono što SDA misli.

Jednaki su im i uspjesi na političkom planu, a to je sramoćenje i derogiranje državnih organa na svakom koraku“, kazali su.

Dodaju i da iz svojih luksuznih stanovi ne vidi da građani autubusima napuštaju BiH.

Umjesto da ministrica Turković odgovori na raniji zahtjev SDP-a da pozove na odgovornost nesposobne ambasadore, ona nas je počastila novim uvredama i besmislicama. Ona je na kraju možda i najbolja slika naše pogubljene diplomatije.

Bisera Turković iz luksuza svojih silnih stanova ne vidi i ne želi da vidi da svaki dan nekoliko autobusa građana napusti Bosnu i Hercegovinu zbog nje i njene stranke, one stranke koja je državu Bosnu i Hercegovinu pretvorila u privatnu državu par porodica. Danas ovom državom upravljaju statisti, držači kišobrana i ostala pratnja Alije Izetbegovića.

Stoga, ne čude izjave Bisere Turković da je državnost Bosne i Hercegovine krenula upravo sa Alijom Izetbegovićem. Za nju, sigurno, država i jeste počela tada, kao i bogaćenje i akumulacija stanova i ostalih nekretnina.

Nakon izjava Fadila Novalića o partizanima i njegovoj posvećenosti borbi protiv antifašizma bilo je teško nadmašiti takvu besmislicu, ali Turković je uspjela u tom poduhvatu, pa osim direktnog ismijavanja građana Bosne i Hercegovine, opusu svojih promašaja dodaje i nepostojeće izjave Alije Izetbegovića, odnosno, prepisuje ih iz ZAVNOBiH-a“, navodi se u saopćenju Foruma mladih SDP-a BiH.

Pitaju se, a nakon kamenja po Sarajevu s izmišljenim ili falsificiranim izrekama Alije Izetbegovića, te najnovijim dodavanjem zaključaka ZAVNOBIH-a opusu Alije Izetbegovića pitamo se da li je iko u SDA ikad čuo ili pročitao nešto od svog prvog predsjednika?

Također, kakva je to ministrica Bosne i Hercegovine koja ne zna kada je ‘osnovana Bosna i Hercegovina’? Ministrica koja ima hrabrosti da viševjekovnu državnost Bosne i Hercegovine datira sa nastankom njene stranke 1990. godine, kao da je sve krenulo od SDA, pokazuje da tu državu ne poštuje.

Po ministrici Turković Bosna i Hercegovina postoji tek 32 godine. Kako nas ministrica predstavlja po svijetu ne želimo ni pretpostavljati, ali je očito da naša diplomatija boluje teži oblik apsolutnog i elementarnog neznanja“, zaključuje se u saopćenju.