Foto: Arhiv

SDA: Nefunkcionalna “Trojka” đake šalje u klupe, dok sjednice vraća online jer im nedostaje ruku

Odluka da se sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održavaju online, dok učenici moraju u školske klupe je još jedan dokaz nefunkcionisanja vlade “Trojke”, smatraju iz Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

Kako su naveli, nedorasli su za vođenje Kantona Sarajevo.

Prijedlog ministra zdravstva Harisa Vranića da se sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održavaju online, dok ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović donosi odluku da se učenici osnovnih i srednjih škola vrate u klupe, još je jedan dokaz potpune pogubljenosti i nefunkcionisanja vlade ‘Trojke’ i njihove nedoraslosti za vođenje sistema kakav je Kanton Sarajevo“, navodi Klub zastupnika SDA u Skupštini KS.

S godišnjim odmorom premijera Forte usporedili su odlazak na EXPO protiv čega su se grčevito borili da se ne ostvari.

Sve su prilike da nije samo Edin Forto zauzet skijanjem, već i značajan broj zastupnika ‘Trojke’ koji u jeku najveće krize Kantona Sarajevo u posljednih 10 godina vrijeme provode na skijalištima i ekskurzijama poput odlaska na Expo i ostale sunčane svjetske turističke destinacije.

Istovremeno, kriza u Sarajevu je kulminirala nestašicom plina, svakodnevnim strahom od hladnih radijatora u domovima Sarajlija i kolapsom saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Zahtijevamo od vlade ‘Trojke’ i njihovih zastupnika da pod hitno počnu da rade i donose smislene odluke, da svoje privatne odmore usklade sa teškom krizom u koju su Kanton Sarajevo doveli svojim neradom, te očigledni nedostatak ruku i većine u Skupštini KS da ne skrivaju online sjednicama”, poručuju zastupnici SDA u Skupštini KS.

Podsjetimo, za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović objavila je jučer kako nastava u osnovnim školama počinje 31. januara u učionicama.

Naknadno je iz Skupštine KS saopćeno kako će sjednica ovog zakonodavnog tijela biti održana u online formatu.