Težak udes u Sarajevu, vozač zadobio teške tjelesne povrede

Na kolovozu raskrsnice magistralnog puta M-5 i ulice Put mladih muslimana, u mjestu Krečane, općina Stari Grad Sarajevo sinoć se oko 19:15 sati dogodio saobraćajni udes.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “Škoda Roomster”, reg. oznaka E70-A-621, kojim je upravljao vozač D. Š., rođen 1968.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke “VW Tiguan”, reg. oznaka T16-M-021, kojim je upravljao vozač B. S., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je vozač D.Š., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Potom mu je pružena pomoć u UKC u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Lakše tjelesne povrede zadobila je putnica M.G. koja je također nakon ukazane ljekarske pomoći otpuštena na kućno liječenje.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode, saopćila je sarajevska policija.