Teške riječi Senada Hadžifejzovića: “Bakir Izetbegović je najveći negator genocida!”

Vlasnik i urednik “Face TV” Senad Hadžifejzović analizirao je intervju sa Noamom Chomskym, vodećim svjetskim intelektualcem, lingvistom, piscem i filozofom koji je prije deset dana gostovao u Centralnom dnevniku.

Izuzetno oštar bio je Hadžifejzović, koji je nekoliko puta spomenuo i druge medijske kuće.

SDA u BiH ima svoje, tj. turske medije. Silne pare je Turska uložila ovdje u SDA medije, ali i pored miliona, ti mediji nisu postali neki… neki Faktor. Ti mediji imaju samo jedan cilj – zastupati Stav, stav SDA“, započeo je Hadžifejzović.

Zatim Hadžifejzović oštro optužuje Izetbegovića da je “najveći negator genocida”.

Nakon intervjua Chomskog, SDA je, misleći da je neki Faktor, zauzela stav da Chomskog nisam pitao ništa o prošlosti, što je tačno. Chomskog sam pitao isključivo o sadašnjosti i budućnosti, o njegovim kataklizmičnim prognozama da cijelom čovječanstvu prijeti kraj.

Da sam ga pitao o prošlosti, morao sam ga pitati i šta mu znači, nekoliko puta ponovljena tvrdnja u intervjuima i u njegovim knjigama, da je Clinton nagovarao Izetbegovića (starijeg) da ne prihvati mirovne sporazume i da produži rat, jer je to Klintonu odgovaralo, navodno, zbog izbora.

Da sam Chomskog pitao o genocidu, a ne slažem se ni u gramu njegovog stava o genocidu, morao sam ga pitati šta misli, zašto je Izetbegović mlađi svjesno uništio, minirao tužbu BiH protiv Srbije za genocid u BiH.

Poruka za one koji misle da su neki Faktor i da imaju stav o genocidu: najveći negator genocida je predsjednik SDA.

On je lično, po sopstvenom priznanju, uništio tužbu za genocid. On je, po sopstvenom priznanju, svjesno režirao predstavu u Vijećnici, glumio u toj predstavi zastupnika žrtava genocida, a prije te historijske prevare svog naroda učinio sve, deset godina je to trajalo, da tužba propadne…

Onda je, po sopstvenom priznanju, sve to priznao i optužio savjetnike da su ga pogrešno savjetovali… nisu 10 godina njemu bili isti savjetnici i ako su oni krivi zašto su nakon toga unaprijeđeni i dobili bolja radna mjesta u državi“, ističe Hadžifejzović.

Hadžifejzović kaže da je jedino neočekivano pitanje koje je postavio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću bilo ono “kako ga je, kojim putem, kanalima, preko koga Izetbegović, prije laži u Vijećnici, obavijestio da će se održati predstava za narod, ali da od toga nema ništa, da će on to samo odigrati”.

Maestralni novinar Euronews-a, samo nekoliko dana nakon našeg intervjua s Vučićem, dobio je direktno priznanje od Izetbegovića: ‘Da, poslao sam emisare Vučiću, da, predstava u Vijećnici je bila laž’.

Zašto je Izetbegović 10 godina odugovlačio s tužbom, zašto je odbio savjete, apele najvećih svjetskih pravnika da požuri s tužbom, zašto je glumio i lagao – odgovorit će historija.

Možda će historija zaključiti da je to bila izdaja ili veleizdaja. Mi znamo da se tužba mogla predati i mogla dobiti na sudu u Hagu, kao što znamo da će vrlo brzo svjetski autoriteti objaviti, potvrditi, stručnije, ovo što govorim.

Prije nego ja pitam Cgomskog, a vi bilo koga, da li negira genocid, pitajte tadašnjeg predsjednika BiH zašto je prevarom uništio tužbu za genocid.

Prije nego ja pitam Chomskog o genocidu, neka prvo ti Bošnjaci, koje finansira Turska, koji su kao neki Faktor i kao imaju neki svoj Stav, pitaju predsjednika velike Narodne skupštine Republike Turske zašto turska Skupština nikada nije usvojila rezoluciju o genocidu u Srebrenici?

Hajde, mangupi, pitajte zašto turska Skupština ne usvaja rezoluciju o srebreničkom genocidu iako, verbalno, turski predsjednik izgovara ‘srebrenički genocid’.

Ako hoćete stručnu analizu tog intervjua, ukratko, evo vam od autora: višak pitanje, sasvim nepotrebno, bezveze bilo je moje pitanje Chomskom o Dodiku. Ne pita se veliki čovjek za malog“, poručio je Hadžifejzović u “Centralnom dnevniku” Face televizije.