U Sarajevu zabilježen novi požar na automobilu, gorio terenac na Vratniku

U sarajevskom naselju Vratnik sinoć je došlo do požara na jednom vozilu.

Kako je potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a KS, požar se dogodio oko 3 sata na raskrsnici Vratnik Mejdan.

Vatra je zahvatila terenac Mercedes ML, a za sada nije poznato da li je požar podmetnut ili je došlo do samozapaljenja.

Na vozilu je načinjena velika materijalna šteta.

Požar je lokalizovan u 3:40, a lice mjesta se osigurava do danas gdje se vrši uviđaj“, kazali su iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, posljednji put je požar na vozilima prijavljen prije svega dvije sedmice.

Tada je, kako je bilo navedeno u izvještaju policije, automobil zapaljen korištenjem “hepo kocki”.

Dana 10.04.2022. godine u 04:45 sati obaviještena je dežurna služba PU Novo Sarajevo da je u ulici Hamdije Čemerlića, područje općine Novo Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke ‘Škoda Kodiaq’, registarskih oznaka O16-A-948, vlasništvo N. H. M.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i utvrdili da su pripadnici PVB Kantona Sarajevo ugasili požar na motornom vozilu“, kazali su iz MUP-a KS.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta.

Uviđajnim radnjama je konstatovano da je do požara došlo tako što je NN izvršilac paljenjem tzv. ‘hepo kocki’ na krovu motornog vozila izazvao požar, čime je počinjeno krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (izazivanje opće opasnosti)“, dodaju iz MUP-a.

U Sarajevu se posljednjih mjeseci bilježi veliki broj požara na ljubimcima na četiri točka.

Neki od požara

Samo tri dana prije požara u Novom Sarajevu zabilježen je požar na automobilu.

U 00:20 sati, obaviještena je Treća PU da je u ulici Humska, općina Novo Sarajevo došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke ‘Opel’, vlasništvo A. S. iz Sarajeva.

Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta“, kazali su iz MUP-a.

Samo dan ranije, također u ranim jutarnjim satima, u sarajevskom naselju Koševsko Brdo je zabilježen požar na vozilu.

Naime, kako je navela sarajevska policija, u ulici Antuna Hangija gorio je automobil “Golf 5”.

Srećom, nije bilo povrijeđenih, a zabilježena je materijalna šteta na vozilu.

Dana 06.04.2022. godine u 03:47 sati, obaviještena je Druga PU da je u ulici Antuna Hangija, općina Centar Sarajevo došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke “VW Golf 5”, koje koristi A.M. iz Sarajeva.

Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta“, naveli su iz MUP-a KS.

Po izjavi sudskog vještaka do požara je došlo usljed kratkog spoja na elektroinstalacijama.

Prije toga, krajem marta policija je uhapsila muškarca koji se sumnjiči da je zapalio automobil na parkingu u Mercatoru na Alipašinom Polju.

Kako su kazali iz sarajevske policije radi se o M. S. rođenom 1986. godine u Sarajevu.

Dana 28.03.2022.godine u 12:15 sati, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice M. S., rođen 1986. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. stav 1. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti)“, kazali su iz MUP-a KS.

Dodaoju da se dovodi u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela izvršenog dana 20.03.2022.godine oko 17:30 sati u TC “Mercator”, ulica Bosanska, općina Novi Grad Sarajevo kojim prilikom je zapaljeno motorno vozilo marke “BMW”, vlasništvo E. S. iz Sarajeva.

Muškarac je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.