Konaković reagovao na gnusno saopćenje SDA: “Bio sam ponosni i uzoriti hadžija dok nisam napustio SDA”

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, oglasio se na društvenim mrežama povodom saopćenja Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Podsjetimo, oni su poručili da on i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto nisu poželjni u Srebrenici.

Nisam želio odgovarati u danu u kojem se klanja dženaza i obilježava stradanje nevino ubijenih. Nije primjereno. Možda je prezir na ovo što radi SDA najbolji odgovor, ignorisanje, okretanje glave od ljudi koji se mogu spustiti na taj nivo.

Možda jeste, al’ ja tako ne mogu. Nakon što sam objavio izvod iz registra boraca u kojem stoji da sam 1476 dana proveo u Armiji RBiH, od toga pola godine maloljetan, kreirali su laž kako mi je neko upisao taj ratni staž“, napisao je Konaković.

Kaže da brzo se ta laž razbila istinom.

Napravili su video u kojem su me poslali u vatre džehennemske, kažu u toj stranci da ću tamo i ja, a i svi oni koji me prate. Ponosni i uzoriti hadžija bio sam sve dok nisam napustio stranku, nakon izlaska iz stranke sam adžija, nevjernik, licemjer, munafik.

Kapelu Vidovdanskih heroja obnovili smo dok sam bio premijer Vlade KS i potpredsjednik KO SDA, o tome se govorilo pohvalno, zvali su to obnovom vjerskog objekta“, poručio je.

Navodi da kada je napustio SDA proglasili su ga nevjernikom i po ovom osnovu, a da je Gavrilo nadimak kojim ga od milja zove ta “budžetska bratija, koji svim silama napadaju obnovu vjerskog objekta.”

Imenovali su me za premijera sa diplomom sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, nakon što sam napustio stranku rugaju se jednoj časnoj profesiji, svim svršenicima i studentima sa svih fakulteta sporta u BiH i šire. Zato pored prezira koji osjećam prema djelima ove bahate skupine treba podsjetiti na gore navedene činjenice.

U periodu kad smo donijeli Zakon o Srebrenici, finansirali mnogo projekata koji znače život u ovom dijelu BiH, kad otvaramo Ured, stranka bi da nam zabrani dolazak, oni da odrede ko može, a ko ne može u Potočare“, napisao je Konaković.

Navodi da Google pamti skoro vrijeme kad su u koaliciju pozivali SDP i NS i kad im je “utrnula ruka pružena ljevici”, a sada su uslijedile salve napada zbog koalicije sa ovim strankama.

Izdajnici smo jer smo u koaliciji. Vjernik, borac, patriota, hadžija, sportista, možeš biti samo sa stranačkom članskom karticom. Kad izgubiš člansku gubiš i svaki od navedenih statusa. Tako oni vide državu za koju smo se mi borili. Zato pored prezira koji osjećam prema djelima ove bahate skupine treba podsjećati na istinu.

Mi smo jučer naravno otišli u Potočare sa svojim narodom, poklonili se nevino ubijenim žrtvama i klanjali dženazu. Brzo ćemo opet u Srebrenicu ako Bog da, činimo sve da tamo vratimo život, vratimo ljude. Šte će na to reći rukovodstvo SDA Sarajevo (Seka, Fikro i Kahriman) mnogo nas ne zanima“, naveo je.

Zavaljeni u skupocjene naslonjače preskupog voznog parka kojim upravljaju teško da mogu vidjeti slike koje mi vidimo, mišljenja je Konaković.

Šta će pisati i govoriti po diktatu budžetske bukadžije iz prvog ešalona galamdžija koje nemaju nijednog člana porodice koji nije na budžetu, nije nam važno. Teško da oni uspavani u budžetski komoditet mogu vidjeti slike koje mi vidimo“, zaključio je Konaković.

Izetbegović prokomentarisao saopćenje KO SDA da Forti i Konakoviću nije mjesto u Srebrenici

Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije, prilikom obraćanja medijima jučer u Srebrenici dobio je pitanje da prokomentariše gnusno saopćenje Kantonalnog odbora svoje stranke.

Svakome je da vam kažem mjesto, ko želi da dođe u Srebrenicu da oda pijetet“, kazao je kratko Izetbegović.

Podsjetimo, sve je počelo dodjelom priznanja Nevenki Tromp.

Da je Konakoviću važniji bošnjački narod od njegove stranke, on ne bi u danima kada se obavlja zajednička dženaza i ukop žrtava genocida obilazio Srebrenicu i hvalio se otvaranjem stranačke kancelarije.

Upravo su Elmedin Konaković i njegov lutak na navijanje Edin Forto, iskazali grubo nepoštovanje prema žrtvama genocida, odbivši njihov zahtjev da ponište odluku o dodjeli priznanja kontroverznoj Nevenki Tromp“, naveli su iz SDA stranke.

Dalje dodaju da Forto i Konaković neprestano ističu “zajednički imenitelj koji ih okuplja”.

Spomenuli su i izjavu da su “borci seljaci” za koju je više puta ponovoljeno, pa i ispravljeno da se ne misli na to, ali već smo navikli da je spinovanje možda jedina stvar koju ova stranka dobro radi.

Očuvanje tog imenitelja ponekad uključuje relativiziranje historijskih činjenica, neprimjereno etiketiranje pripadnika Armije RBiH koje se naziva seljacima, uvredljiv govor o ezanu, te zajednički i otvoreni napad na javni moral i način života građana KS.

Konaković i Forto nemaju šta tražiti među porodicama žrtava genocida i bošnjačkim povratnicima u RS-u. Njih ne zanima istina o genocidu, već glasovi. Forto nije u stanju proučiti Fatihu i iskazati poštovanje prema žrtvama ubijanim zbog njihovog vjerskog identiteta.

Njihovo ulagivanje neće zasjeniti izdajničku odluku da kao predsjednici NIP-a i NS-a ne podrže zajednički nastup 10 probosanskoh stranaka u koaliciji ‘Pokret za državu’“, navode iz ove stranke otkrivajući šta im je najveća “boljka”.

Ta Konakovićeva izdaja nosi dodatnu gorčinu, dodaju iz KO SDA, jer otkriva njegovu spremnost da o esencijalnim pitanjima za opstanak države, on lakše pregovara s Draganom Čovićem, nego s predsjednicima 10 probosanskih stranaka.

Konaković i Forto nemaju svoje kandidate za institucije vlasti u RS-u, jer njih zanima samo Sarajevo. Državotvorna politika tog nesposobnog i gramzivog dvojca najbolje se ogleda u likovima njihovih stranačkih eksponenata, pijanog višegradskog odbornika Muamera Sofovića, koji predvodi proslave sa srpskim zastavama i smutljive Boške Ćavar, čija HDZ-ova ruka je zimus poklopila Mostar“, zaključili su iz SDA.