SDA se opet žali na radove u KS: “‘Trojka’ tjera turiste zbog rekonstrukcije pruge”

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije, odnosno sama stranka, kao da je promijenila PR-a, pa osim što su im saopćenja sve kraća, napadi sve slabiji, sve je više i nesuvislih stvari.

Tako su se opet požalili na radove u Kantonu Sarajevo, opet na rekonstrukciju pruge.

Dok su Sarajlije većinom zadovoljne što se historija sada upravo ispisuje dok dobijaju novi javni prevoz, SDA grčevito pokušava to uprljati već mjesecima. Ista SDA koja je 30 godina saobraćaj obnavljala poklonima starih tramvaja drugih gradova.

Sada je problem što sz, kako kažu, “turisti nezadovoljni Sarajevom zbog prevoza”.

Dok lideri ‘Trojke’ pokušavaju voditi visoku politiku, predstavljajući se znalcima o kojima ovisi budućnost Bosne i Hercegovine, brojni turisti koji iz svih krajeva svijeta dolaze u BiH, otvoreno negoduju zbog stanja javnog prijevoza u glavnom gradu.

U izjavama za regionalne medije, turisti Sarajevo opisuju kao grad ‘bez tramvajskih šina’, u kojem “’nema autobusa’, čiji javni prijevoz je ‘konfuzan’“, naveli su iz SDA stranke.

Kako to često kažu Vlada KS “nesposobnošću” tjera turiste. Ta njihova omiljena riječ “nesposobnošću” kod građana nema uporište obzirom da je jasno da je Sarajevo prodisalo posljednje dvije godine i postalo je jasno ko je nesposoban.

Vlast se svugdje trudi pomoći oporavak najvitalnije privredne grane, ali ‘Europski najministar’ Adnan Šteta i kantonalni premijer Edin Forto, svojom nesposobnošću rastjeruju sarajevske turiste.

Nakon prekomjernih zaduženja, tajnih ugovora, probijenih rokova, ‘historijskih’ i ‘generacijskih’ projekata koji su progutali milione, a kojima se ne nazire kraj, iz Sarajeva u svijet ne odlazi slika prirodnih ljepota i turističke ponude, već loš glas o katastrofalnom javnom prijevozu. Zato izmučeni građani Kantona Sarajevo i svi koji ovise o turističkom prometu, imaju samo jednu želju: ‘Trojka neka ide, a turisti neka ostanu!’“, tvrdi SDA bez ikakvog pokrića…

Nije se SDA, naravno, oglasila o tome što bi mlade mijenjali robotima, ali zato značaj kapitalnih projekata pokušavaju da umanje u svakom trenutku. Nisu spomenuli ni tunel “Hranjen” koji će, prema posljednjim pretpostavkama, koštati TRI PUTA više nego što je planirano.

Nekada je loša saopćenja bolje ne poslati u medije, obzirom da kada izađu komentari javnosti obično budu: “Kada se SDA protiv nečega grčevito bori znači da je jako dobro za državu”…