Konaković se oglasio nakon što mu je Mulahusić napao porodicu: “Davno su prešli crvene linije”

Elmedin Konaković, lider NiP-a, se na društvenim mrežama osvrnuo na napade od strane stranačkih botova.

Posebno je kritikovao činjenicu da se napadaju članovi porodica.

Tako je dežurni bot Stranke demokratske akcije Jasmin Mulahusić, koji je privođen više puta i kojem je i Facebook stotine puta brisao profile, napao porodicu Konakovića, tačnije sestru njegove supruge Dalije.

Možda je stvarno vrijeme da sa ovom bandom progovorimo njihovim jezikom. U svojoj nemoći i u nedostatku muškosti da nam bilo šta u lice kažu, davno su prešli crvene linije napadima na naše porodice, žene, djecu, rodbinu.

Gomila bolesnih konstrukcija koje nisu smišljali sami, iz centrale su dobijali naloge, a stranka ih branila zvaničnim saopćenjima“, naveo je Konaković.

Dodao je da sve vrijeme nisu nikad odgovarali istom mjerom, a mnogo toga znaju.

Prvi put sam istinski u dilemi da li da počnemo? Da li ovaj ološ uopšte zaslužuje bilo kakav odnos osim ovog koji demonstriraju? Samo dio da objavimo i da otvorimo teme porodičnih drogiranja, alkohola, trubača, kafanskih tuča, možda bi tad shvatili šta znači kad borbu iz političke arene neko prenese na žene i djecu.

Firme, stanove koje djeca kupuju za milionske iznose, ugovore koje sklapaju sa državnim firmama, zetove, familiju… Možda je stvarno vrijeme“, naveo je Konaković.

I sama Dalija je komentarisala napad Mulahusića na storiju koji je objavila.

Mene napadate stalno, povremeno ukazujem na te gadosti, ne borim se. Ali porodicu mi ostavite na miru ili ćemo svi da ‘uživamo’ u snimcima drogirane pijandure kako demolira kafane po gradu“, napisala je Dalija Konaković.

Nije poznato na koga bračni par Konaković misli u svojim objavama.