Foto: Screenshot

Video/ Salko Juklo nakon videa unuka zločinca Fikreta Abdića: “Došlo vrijeme da i ja stanem uz Izetbegovića”

Salko Juklo, poznati šaljivdžija iz Mostara, objavio je video na YouTubeu u kojem pojašnjava svoju odluku da stane na stranu Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA.

Inače, onaj kome Salko nije poznat treba znati da je “redovna mušterija” njegovih dosjetki upravo Izetbegović zbog loše politike, nezgrapnih izjava, pogrešnih odluka…

Ali sada je, kaže Salko, stao na stranu Bakira Izetbegovića. A evo i zašto.

Čitam jutros, ne mogu da vjerujem. Unuk presuđenog ratnog zločinca i kriminalca Fikreta Abdića, nekakav, kako se ono zove, Jelenović nekakav, Arijan mislim.

Došao u Sarajevo, kaže ovaj prostor na Baščaršiji je otuđen, ukraden od njegovo đeda Fikreta! Od presuđenog ratnog zločinca i kriminalca, koji je ležao, odležao zatvor za ratne zločine i za privredni kriminal, nažalost premalo“, kaže Salko u videu.

Dalje, u videu navodi da Babinog unuka treba biti sramota da dođe u Sarajevo i to priča.

I on se usudio doći u Sarajevo unuk od ratnog zločinca Fikreta koji je u proteklom ratu zarobljene vojnike i civile maltretirao, i tukao, i to iz reda svog naroda. Svoj vlastiti narod zarobljavao, tukao, maltretirao i sad dođe njegov unuk, nije ga sramota i kaže to je otuđeno!

Šta je bolan otuđeno, ko Bakir vam je ukro! Pa ako vam je ukro’, halal mu bilo, to je jedino što mogu reći, ako si to uradio, Bakire halal ti bilo što si od ratnog zločinca otuđio ono što je on već ukrao prije“, kaže Salko Juklo.

U videoprilogu pogledajte kompletan komentar Salke Jukle.

Šta je pričao unuk ratnog zločinca?

Arijan Jelenović, navodno unuk ratnog zločinca Fikreta Abdića, objavio je skandalozan na TikToku u kojem tvrdi da je SDA “ukrala” ogroman prostor na Baščaršiji od Agrokomerca?!

Naime, on tvrdi da je Stranka demokratske akcije 2000. godine prepisala vlasništvo nad poslovnim prostorima koji se prostiru na 3.650 kvadrata u srcu Sarajeva, na Baščaršiji, a koji su pripadali ovoj kompaniji.

Mladi Arijan je konstantno mahao papirima za koje se ne može vidjeti šta piše na njima.

Sedam godina nakon što je Alija Izetbegović u Velikoj Kladuši na skupu na kojem je bilo pola miliona ljudi izjavio da će dignuti kladuški gigant Agrokomerc, njegov sin (Bakir Izetbegović op.a.) 1997. godine kao direktor Zavoda za izgradnju KS potpisuje dokument i tri godine nakon toga, 2000. godine, naše vlasništvo prelazi u vlasništvo KS, a da mi nismo dobili ni feninga za to“, tvrdi Jelenović.

U videu pokazuje i nekoliko dokumenata za koje također tvrdi da su dokaz prodaje poslovnih prostora.

Kako navodi, tržišna vrijednost prodanih poslovnih prostora iznosi 22 miliona maraka.

Sve je prodano po tri puta nižoj cijeni“, kaže Jelenović.

@arijan_jelenovic Obišli smo poslovni prostor Agrokomerca od 3650m2 na Baščaršiji kako bi građanima po prvi put pokazali na koji način tzv. „PATRIOTE“ iz Sarajeva vode ovu državu u propast. #bosna_i_hercegovina #politika #agrokomerc #sarajevo #sda ♬ original sound – arijanjelenovic