Foto/ Održana komemoracija istaknutom bh. glumcu Saši Petroviću

Komemoracija povodom smrti istaknutog bh. glumca Saše Petrovića, čije će vrsne uloge na teatarskoj sceni i filmskom platnu ostati upisane za sve buduće generacije, održana je danas u Kamernom teatru 55.

Brojni članovi porodice, prijatelji i kolege danas se se oprostili od legendarnog bh. glumca Saše Petrovića koji je preminuo 27. januara u 61. godini života.

U galeriji Kamernog teatra 55 “Gabrijel” bila je otvorena i knjiga žalosti u koju su se mogli upisati svi poštivaoci lika i djela Saše Petrovića.

Podsjetimo, Aleksandar Saša Petrović rođen je 2. januara 1962. godine u Sarajevu. Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića “Teško je biti fin”, za koju je dobio nagradu Srce Sarajeva za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Publika će ga pamtiti i po ulozi u kultnoj predstavi “Audicija”, a ostat će prepoznatljiv i po svom radu u Kamernom teatru te predstavi “Sjećaš li se Doli Bel”.

Mnogi ga se sjećaju i po ulozi u seriji “Vratiće se rode”. 2001. glumio je u filmu “Ničija zemlja”, a igrao je i u seriji “Lud, zbunjen, normalan” gdje je tumačio lik Stjepana,