Inovativna ambulanta u Sarajevu olakšava zdravstvene procedure za djecu s posebnim potrebama

Djeci s posebnim potrebama i njihovim roditeljima u Sarajevu su već nekoliko mjeseci olakšane zdravstvene procedure, zahvaljujući inovativnoj ambulanti “Sve na jednom mjestu” koja se nalazi unutar Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Ova promjena znači kraj hodanja iz jednog dijela grada u drugi radi pregleda, dugih redova i čekanja na uputnice, donoseći veliko olakšanje porodicama.

Ambulanta “Sve na jednom mjestu” pruža širok spektar medicinskih usluga direktno u bolnici, eliminirajući potrebu za obilaskom različitih medicinskih ustanova i nepotrebnim gubicima vremena. Sada su usluge poput vađenja krvi, EKG-a, RTG-a pluća, pedijatrijskih pregleda i mišljenja anesteziologa dostupne na dohvat ruke.

Oduševljenje roditelja ovom uslugom ne prestaje rasti.

Ovo je prava revolucija u našem životu. Ranije smo morali provoditi sate putujući od jednog mjesta do drugog, čekajući redove i trčeći za uputnicama. Sada se sve obavlja brzo i učinkovito, što znači više vremena za brigu o našoj djeci”, rekao je jedan od roditelja.

Iako je ovo tek početak, ambulanta “Sve na jednom mjestu” predstavlja važan korak prema olakšavanju procedura u zdravstvenom sektoru za djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje.

Očekuje se da će ova inovacija služiti kao primjer drugim regijama kako bi se poboljšala pristupačnost i brzina zdravstvene brige za najmlađe članove društva koji to najviše trebaju.